Bangunan Kabinet Penyimpanan Bilik Mandi - Cara Membina Kabinet Penyimpanan Anda Sendiri

- Nov 04, 2020-

Kabinet simpanan bilik mandi sebenarnya tidak terkecuali dalam sistem penyimpanan. Mari kita bercakap lebih banyak mengenai perkara ini dengan lebih terperinci di bawah.


Perkara pertama yang perlu difikirkan ialah lokasi kabinet simpanan anda. Anda harus memastikan bahawa terdapat ruang yang mencukupi di setiap sisi kabinet untuk produk peribadi anda, tetapi pada masa yang sama tidak terlalu banyak ruang kerana ini akan membolehkan barang anda menjadi sesak. Kami' juga telah mengumpulkan beberapa langkah mudah dan mudah yang akan menjadikan bahan dan bekalan yang disimpan menjadi produk siap anda dengan cara yang cekap.


Seterusnya, anda perlu mengetahui jenis bahan yang anda gunakan untuk membina kabinet anda. Ini mungkin kayu, keluli tahan karat atau aluminium. Sekiranya anda tidak mempunyai bahan khusus untuk kabinet simpanan anda, anda boleh membeli kabinet kayu yang belum selesai.


Perkara terakhir yang harus anda pertimbangkan sebelum membina kabinet simpanan anda ialah memilih jenis kemasan yang anda mahukan di kabinet anda. Kemasan yang paling biasa anda dapati untuk kabinet simpanan bilik mandi termasuk lakuer, gangsa yang disapu minyak, enamel atau nikel.


Langkah terakhir dalam membina kabinet simpanan baru anda adalah memilih bagaimana anda' saya akan melekatkan bahagiannya ke kabinet anda. Sekiranya anda menggunakan gaya tersuai, anda selalu dapat membeli panel siap pakai dan menambahkannya ke kabinet anda jika diperlukan. Terdapat pilihan lain yang tersedia seperti lubang, skru, paku dan pendakap yang telah digerudi. Walau bagaimanapun, jika anda bekerja dengan kabinet pasang siap, satu-satunya pilihan anda ialah menggerudi lubang sendiri atau membeli lubang pra-penggerudian.


Ketika datang ke kabinet simpanan bilik mandi, anda mesti melihat-lihat untuk memastikan bahawa anda memilih yang sesuai untuk keperluan anda. Adalah lebih menyenangkan jika mempunyai kabinet unik anda sendiri daripada mencuba memasukkan kabinet lain di bilik mandi anda yang ada atau mengubah semula keseluruhan bilik mandi untuk menambahkan simpanan.


Untuk memastikan kabinet simpanan anda kelihatan hebat, anda boleh mendapatkannya dalam pelbagai bentuk dan saiz, dari rak persegi sederhana hingga rak sudut khas, yang sesuai untuk bilik mandi kecil. Sekiranya anda tidak merancang untuk melukis atau mengotorkan kabinet anda, anda juga boleh memilih venir kayu untuk melindungi kayu.


Sekiranya anda mempunyai bilik mandi yang kecil atau mempunyai ruang kaunter yang terhad untuk menyimpan bekalan bilik mandi anda, anda mungkin mendapati bahawa kabinet simpanan adalah pilihan terbaik anda. Oleh kerana kabinet simpanan sangat padat, mereka juga tidak akan menggunakan semua ruang yang ada di'


Sudah tentu, mengenai kabinet simpanan, anda perlu memikirkan jenis bahan apa yang akan anda gunakan untuk membinanya. Sebilangan besarnya dibina menggunakan kayu tetapi anda mungkin menjumpai yang diperbuat daripada keluli tahan karat dan juga keluli tahan karat dengan pintu kaca.