Reka bentuk dan mati pemprosesan kanta LED

- Apr 18, 2018-

1. pertama bergantung kepada sumber cahaya (LED kuasa tinggi), jenama berlainan kuasa besar LED (seperti CREE, Lumileds, Seoul, OSRAM, 100 juta cahaya, Ai Disen, sumber Chang Sen, dll), struktur cip dan mod pembungkusan, ciri-ciri cahaya dan sebagainya akan berbeza, menghasilkan lensa yang sama dengan spesifikasi berbeza jenama LED apabila perbezaan di rumah kelab Oleh itu, kita perlu mengembangkan sasaran (mainstream jenama berorientasikan), untuk mencapai hasil yang diinginkan .

2. reka bentuk dan simulasi optikal perisian reka bentuk optik (seperti Kod V, ZEMAX, TracePro, ASAP, LighTools, dan lain-lain) dan perisian pemodelan mekanikal (seperti Pro / E, UG, SOLIDWORKS, dll) kanta optik yang sepadan sentiasa dioptimumkan.

3.Lampu lensa itu sendiri adalah aksesori optik yang tepat, jadi ketepatannya sangat tinggi untuk acuan, terutamanya untuk ketepatan pemesinan permukaan optik lensa untuk mencapai 0.1 M. Secara umum, pemesinan seperti ketepatan tinggi mati mesti mempunyai berikut peralatan: Mesin pemesinan ultra precision (seperti PRECITECH NANOFORM 350), mesin bersepadu CNC, mesin pengisar ketepatan, mesin pengilangan ketepatan, mesin penggerudian, mesin pencucuh kepersisan CNC, profilometer permukaan, interferometer dan sebagainya.

4. mati adalah kernel acuan optik. Pertama sekali, kita mesti memilih keluli kilang acuan khas (seperti keluli cermin S136 Sweden) untuk menyelesaikan embrio kasar melalui rawatan haba hingga 55 darjah, dan kemudian memprosesnya dengan mesin ketepatan super selepas penyaduran nikel pada embrio kasar .