Bagaimana untuk memasang cermin bilik mandi

- Apr 18, 2018-

Cermin bilik mandi dengan bukti kabut biasanya dibuat dengan bahan kimia antifogging. Kesannya terhad oleh masa. Cermin mempunyai kabut anti yang sama seperti kabus kaca kereta.

Ia memerlukan angin bertiup. Cermin antifogging sebenar mempunyai peranti pemanasan di belakangnya, supaya cermin itu dapat dipanaskan dan menguap. Jika ia adalah cermin biasa, gunakan sabun keras yang dicelup di permukaan cermin untuk mengelap cermin, kemudian lap dengan kain kering, membentuk lapisan filem pelindung, dan juga boleh memainkan peranan kabus anti sementara.

Jika anda ingin bersinar dengan indah, anda mesti mempunyai penyelarasan pencahayaan yang baik, lampu di depan atau cermin sisi.

Pemasangan, anda boleh menggunakan bolt pengembangan, apabila menumbuk perhatian kepada pelbagai jubin, jika semua porcelain menggunakan gerudi, sedikit demi sedikit, jika tidak, sangat mudah untuk retak. Jika gam gelas digunakan, jangan gunakan gam kaca asid, harus memilih gam neutral, gusi kaca asid biasanya akan bertindak balas dengan bahan di belakang cermin, menyebabkan spekulasi spekular. Sebelum salutan, adalah yang terbaik untuk melakukan ujian kelarutan untuk melihat jika gam serasi dengan bahan, dan kesan terbaik adalah menggunakan gam cermin khas.

Di bilik mandi, ia biasanya berdiri di cermin, cermin bilik mandi di bawah tanah harus sekurang-kurangnya 135 sentimeter. Jika jurang ketinggian antara ahli keluarga agak besar, anda boleh menyesuaikannya ke atas dan ke bawah lagi. Cuba untuk mengekalkan wajah manusia di tengah cermin, supaya kesan pengimejan lebih baik. Lebih baik memilih gaya tanpa bingkai, kerana bilik mandi sering dalam keadaan lembap, dan bahan seperti kayu dan kulit mudah berubah.