Lampu Cermin LED - Gambaran Keseluruhan

- Nov 25, 2020-

Ramai orang ingin tahu tentang apakah jenis lampu cermin LED yang berbeza yang terdapat di pasaran, serta bagaimana mereka bekerja. Jenis yang paling biasa adalah cahaya incandescent, yang menggunakan haba untuk menghasilkan cahaya. Mereka tidak terutamanya cekap tenaga, bagaimanapun, jadi mereka tidak digunakan secara meluas di banyak rumah, tetapi mereka masih popular di kalangan pereka dan arkitek. Artikel ini akan memberi beberapa maklumat asas mengenai lampu LED ini dan bagaimana mereka bekerja.


Apa sebenarnya "lums"periuk" untuk lampu cermin LED yang boleh anda beli? Mengapa mereka penting untuk cermin LED? Jalur LED biasanya mengandungi 40 LED setiap meter, dan setiap LED mengeluarkan kira-kira 22 lumens per meter. Untuk mengira bilangan lumen setiap meter untuk salah satu cermin LED ini, ambil formula berikut: L x W / M, di mana: L adalah panjang jalur; W adalah lebar jalur; M adalah bilangan LEDs per meter. Untuk mendapatkan wattage, darak panjang jalur LED oleh empat. Anda juga boleh mencari lumens per meter jalur yang diberikan dengan mendarabkan ukuran jalur LED itu dengan bilangan LED.


Bagaimana anda tahu jika lampu cermin LED yang anda sedang pertimbangkan adalah yang betul untuk anda? Ia adalah idea yang baik untuk membaca ulasan pelanggan, melihat risalah, dan periksa label lampu di internet. Jika anda mendapati sebarang percanggahan antara lampu yang telah dijual oleh syarikat kepada orang lain, maka mungkin lebih baik anda beralih ke syarikat lain. Jika lampu yang anda lihat berharga dengan baik, walau bagaimanapun, anda mungkin dapat mencari diskaun yang hebat dan menjimatkan banyak wang.


Jika anda menggunakan lampu cermin LED di dalam rumah atau pejabat anda, anda akan mahu memastikan bahawa mereka akan sesuai. Sesetengah lampu LED yang lebih besar akan terlalu besar untuk dimuatkan dalam cermin standard, manakala yang lebih kecil mungkin tidak sesuai sama sekali. Juga, apabila membeli lampu, anda ingin memastikan bahawa mereka sepadan dengan skema warna bilik anda akan meletakkannya. Anda mungkin mempunyai lorong putih yang indah, tetapi memerlukan sesuatu untuk dipadankan dengan dinding di bilik mandi, yang bermaksud anda tidak akan membeli cahaya biru yang terang untuk bilik mandi tetapi mendapatkan sesuatu yang lain, sebaliknya.


Satu lagi perkara yang perlu dipertimbangkan jika anda berfikir tentang membeli lampu ini adalah ruang di sekeliling cermin LED anda sedang mempertimbangkan untuk membeli. Sesetengah lampu LED sebenarnya boleh melemparkan bayang-bayang di seluruh bilik anda, yang akan menyebabkan tetamu anda kurang selesa di rumah anda. Jadi, pastikan anda hanya membeli lampu yang saiznya sesuai untuk diletakkan berhampiran dengan cermin.


Sebaik sahaja anda mengetahui lampu mana yang ingin anda gunakan, anda boleh melihat lampu cermin LED yang dijual di kawasan anda untuk mencari tawaran terbaik. Ia adalah idea yang baik untuk membandingkan harga sebelum anda membuat sebarang keputusan muktamad. Anda juga boleh membaca ulasan pelanggan untuk melihat apa yang orang lain katakan tentang produk pencahayaan LED tertentu.