Fungsi cermin bilik mandi

- Apr 18, 2018-

1, antifogging

Mengikut prinsip anti kabus, cermin bilik mandi boleh dibahagikan kepada cermin antifoging salutan dan cermin bukti kabut electrothermal.

Cermin antifogkan salutan adalah cara yang selamat, tetapi mahal untuk mengelakkan pembentukan kabus melalui mikroskop salutan.

Cermin antifogkan pemanasan elektrik dipanaskan melalui dawai pemanasan elektrik atau membran pemanasan elektrik untuk mencerminkan permukaan, untuk mencapai kesan kabus anti. Pencegahan kabut electrothermal lebih asli daripada yang asal, dan ia memerlukan ruang dari utama, sumber kuasa dan sisi cermin, tetapi lebih murah.

2. kalis air

Pilihan cermin mandi tidak hanya untuk memilih cermin mandian bukti kabus, tetapi juga untuk memberi perhatian khusus kepada harta kalis air cermin mandi. Cermin mandian kalis air umum disalut dengan bahan kalis air khas di belakang. Pemasangan cermin ini di dalam bilik mandi dengan berkesan akan mengelakkan cetakan panjang, retak dan juga seluruh penumpahan cermin di bahagian belakang cermin bilik mandi. (penumpahan cermin mandi terikat untuk menyebabkan bahaya keselamatan yang tersembunyi, dan harus dirawat dengan teliti). Cermin perlindungan kabut elektrik berkualiti tinggi perlu disediakan dengan bukti kabus, cermin kalis air dan cermin keselamatan. Walaupun ia direndam dalam air, tidak akan ada kebocoran. Pemilik dalam pembelian, mesti memberi perhatian kepada keselamatan kalis air, yang terbaik sebelum membeli untuk membuat kalis air, tidak hanya kelihatan murah atau kelihatan baik, dan salah membeli kualiti yang buruk, cermin bilik mandi yang tidak selamat.