Jenis bahan kanta LED

- Apr 18, 2018-

1.silica gel lensa A. biasanya dibungkus terus pada cip LED kerana rintangan suhu tinggi dan pematerian reflow. B. kanta gel silika umum adalah bersaiz kecil dan diameter 3-10mm.

2.PMMA lensa A. PMMA gred optik (polimetil metakrilat, yang dikenali sebagai akrilik). B. Bahan plastik, kelebihan: kecekapan pengeluaran yang tinggi (boleh dilakukan dengan suntikan, penyemperitan); penghantaran yang tinggi (ketebalan 3mm apabila kadar penembusan kira-kira 93%); kecacatan: suhu tidak dapat melebihi 80 darjah (suhu ubah bentuk haba 92 darjah).

3.PC lensa A. polikarbonat gred optik polikarbonat (PC) polikarbonat. B. bahan plastik, kelebihan: kecekapan pengeluaran yang tinggi (boleh dilakukan dengan suntikan, penyemperitan); Transmisi ringan sedikit lebih rendah (kadar penembusan ketebalan 3mm adalah kira-kira 89%); kecacatan: suhu tidak boleh melebihi 110 darjah (suhu ubah bentuk haba 135 darjah).

4. kaca kaca optik kaca, kelebihan: transmisi cahaya tinggi (97%), rintangan suhu tinggi dan ciri-ciri lain; kekurangan: bentuk tunggal, rapuh, pengeluaran batch tidak mudah dicapai, kecekapan pengeluaran yang rendah, kos yang tinggi. Walau bagaimanapun, pada masa ini, beberapa pengeluar telah mula membangunkan teknologi pengacuan kaca, menggunakan cetakan acuan dan lakonan kaca leper, boleh menghasilkan pelbagai bentuk, permukaan khas kanta. Di samping itu, pengeluaran acuan, konsistensi produk yang baik, ketepatan yang tinggi, dan boleh meningkatkan kecekapan pengeluaran dengan berkesan, mengurangkan kos kanta kaca, ditambah dengan transmisi yang tinggi, kanta kaca terikat untuk menjadi pengganti untuk lensa LED plastik optik.