Petua Untuk Membeli Kabinet Bilik Mandi

- Nov 10, 2020-

Kabinet bilik mandi pada dasarnya adalah unit mandi, sering digunakan untuk menyimpan peralatan mandian, produk kebersihan, ubat-ubatan, dan barang-barang lain. Mereka' biasanya diletakkan di atas sink atau di atas tandas. Di AS, mereka biasanya diperbuat daripada kayu. Kayu boleh berbeza dari kayu oak hingga pain. Banyak kabinet bilik mandi juga disesuaikan mengikut keperluan khusus pelanggan&# 39.


Kabinet bilik mandi terdapat dalam pelbagai bentuk dan saiz. Ramai orang menggunakannya di bilik mandi untuk simpanan mereka. Anda harus menjadi sangat perhatian semasa memilih mana yang hendak dibeli; anda mungkin mahu membeli lebih dari satu kabinet.


Ada sejumlah pilihan ketika datang ke kabinet bilik mandi. Sekiranya anda mempunyai ruang yang terhad, kabinet asas mungkin ada, tetapi jika anda mahu habis, anda boleh memilih unit solek. Kabinet yang sesuai dengan bilik mandi anda yang lain mungkin tidak semestinya baik untuk anda; namun, pilihannya tidak terhad.


Kabinet terdapat dalam pelbagai gaya, reka bentuk, warna, tekstur, bahan, dan bentuk. Beberapa bahan biasa adalah lamina, porselin, kaca, besi, dan kayu. Sekiranya anda mahu kabinet bilik mandi anda sesuai dengan reka bentuk dan hiasan bilik mandi anda yang lain, anda juga boleh membuatnya mengikut kehendak anda. Beberapa syarikat menawarkan lakaran atau gambar percuma untuk menunjukkan kepada anda bagaimana rupa kabinet. Syarikat lain hanya meminta anda memberikan lakaran asas kepada mereka, sehingga mereka dapat membuat rancangan untuk menyesuaikan kabinet untuk anda.


Beberapa kabinet bilik mandi dijual siap. Kabinet mungkin dilengkapi dengan semua perkakasan yang sudah terpasang, tetapi anda perlu mengebor beberapa lubang di dalamnya. Selepas perkakasan dipasang, anda boleh memasang kabinet sendiri. Sebilangan orang merasa lebih mudah memasangnya di bilik mandi mereka sendiri, kerana ia akan mengurangkan jumlah alat yang anda perlukan.


Kabinet bilik mandi terdapat dalam beberapa bahan yang berbeza, jadi anda akan mendapat banyak pilihan ketika anda membeli-belah. Luangkan masa anda dan pilih dengan bijak!


Kaca menjadi semakin popular. Bahan ini tahan lama dan cantik. Kaca dapat menambahkan keanggunan udara ke bilik mandi mana pun. Sekiranya anda ingin mengekalkan kos kaca, pilih kemasan berwarna terang dan noda untuk memberikan penampilan antik yang halus.


Kayu sangat tahan lama. Keindahan semula jadi dapat menambahkan sentuhan kelas ke bilik mandi. Walaupun tidak semenarik kaca, kayu juga memiliki daya tarikan yang hebat. Anda juga boleh mengecat atau mengecatnya agar kelihatan hangat.


Kayu pada umumnya lebih murah daripada kaca, tetapi masih belum ada pengganti kayu. Sekiranya anda kekurangan anggaran, anda mungkin ingin melihat perabot antik, atau mungkin juga tab mandi kuno. untuk mengisi bilik mandi anda.