Apakah Cermin Berbingkai?

- Oct 28, 2020-

Cermin bingkai tersuai adalah cara yang elegan dan abadi untuk menambah keanggunan, cahaya dan fungsi ke mana-mana bilik. Mereka boleh berfungsi sebagai cara terbaik untuk mencipta rupa yang dramatik dan moden, mencerminkan cahaya, dan mencerahkan walaupun paling gelap bilik, atau menambah rasa kedalaman dan dimensi ke bilik.


Cermin berbingkai datang dalam pelbagai bahan, termasuk kayu, logam, kristal, dan pelbagai jenis kaca, dan mereka sering dicat dengan imej terperinci atau reka bentuk artistik pada mereka. Ini boleh terdiri daripada seni abstrak kepada gambar ahli keluarga, haiwan, atau majlis khas yang lain. Banyak cermin bingkai boleh digantung di dinding, tetapi anda akan mahu memastikan bahawa mereka tidak mengganggu pencahayaan di dalam bilik anda.


Cermin biasanya diletakkan di kedua-dua belah cermin supaya ia boleh dilihat dari depan atau belakang. Mereka juga kadang-kadang digantung di dinding di atas cermin supaya penonton dapat melihat imej penuh diri mereka dicerminkan di cermin. Cermin sering digunakan sebagai tumpuan sendiri, untuk menarik perhatian kepada kawasan tertentu bilik atau rumah.


Jika anda sedang mencari cermin tanpa bingkai, anda boleh membeli-belah di mana-mana kedai pembaikan rumah atau kedai serbaneka. Anda mungkin akan mendapati banyak gaya yang berbeza, tetapi anda mungkin tidak dapat mencari satu dengan jenis reka bentuk yang anda cari. Pertaruhan terbaik adalah untuk melihat dalam talian dan melayari pelbagai jenis cermin tanpa bingkai yang boleh didapati.


Tempat yang bagus untuk memulakan carian anda dalam talian di laman web seperti eBay. Sesetengah orang menggunakan kedai-kedai ini untuk menjual perabot lama mereka atau koleksi, tetapi anda juga boleh menjual cermin berbingkai! Anda mungkin terkejut dengan seberapa cepat dan mudah anda boleh menjual item yang orang ada di dalam almari mereka atau di meja atau pakaian mereka! Ia juga mungkin untuk menjualnya di laman lelongan seperti ebay.


Terdapat beberapa kelebihan dan kekurangan untuk memiliki cermin tanpa bingkai. Anda perlu mempertimbangkan di mana di dalam bilik yang anda mahu meletakkannya, sama ada anda mahu di dinding atau rak, dan jika terdapat sebarang ciri keselamatan di dalam bilik yang anda tidak mahu. Anda perlu mempertimbangkan sama ada anda mahu cermin baru anda sepadan dengan hiasan anda yang lain. juga.