Cermin Bilik Mandi mana yang Sesuai Untuk Anda?

- Jan 12, 2021-

Jika anda mempunyai cermin bilik mandi yang bercahaya dan tertanya-tanya bagaimana untuk memasangnya dengan betul, anda akan mahu membaca artikel ini sekarang. Ia akan membantu membimbing anda melalui proses menambah cermin bilik mandi bercahaya ke bilik mandi anda. Sebelum kita bermula, bagaimanapun, perlu diingat bahawa memasang cermin bercahaya ke dalam bilik mandi anda boleh memerlukan beberapa kerja paip. Anda mungkin perlu menyewa profesional untuk mengendalikan tugas ini untuk anda atau, jika anda benar-benar berguna, anda hanya boleh menangani pemasangan sendiri.


Tetapi pertama, apa sebenarnya cermin bilik mandi bercahaya? Nah, pertama sekali, mereka tidak benar-benar cermin sama sekali, lebih seperti kit pencahayaan LED. Kit pencahayaan LED sangat serupa dengan lampu mini tetapi bukannya menggunakan pendawaian dan palam biasa, mereka menggunakan arus elektrik untuk kuasa lampu LED di dalamnya. Pencahayaan LED, seperti yang anda mungkin sudah tahu, adalah lebih cekap tenaga daripada jenis pencahayaan lain. Itulah sebabnya mereka menjadi begitu popular - kerana mereka menjimatkan wang anda, ditambah, mereka juga benar-benar cantik untuk dilihat.


Jadi sekarang kita tahu apa cermin bilik mandi, apa sebenarnya yang perlu pergi di dalamnya untuk mendapatkan kesan yang terbaik? Pertama sekali, sebelum anda meletakkan apa-apa di cermin, pastikan tidak ada cahaya yang sedia ada di kawasan di mana anda merancang untuk meletakkan cermin. Semua cermin bilik mandi mempunyai daun varnish pada mereka yang berfungsi untuk melindungi mereka dari habuk dan kelembapan - bahawa penyaduran mesti dapat menahan apa-apa bentuk kelembapan yang mungkin masuk semasa anda menghias bilik mandi anda. Jika anda mempunyai kelembapan di ruang di mana anda merancang untuk meletakkan cermin anda, yeah anda tidak akan melakukan tugasnya - sebenarnya, ada kemungkinan bahawa ia boleh retak. Oleh itu, sentiasa pastikan bahawa tidak ada kelembapan di ruang sebelum anda berfikir tentang meletakkan aksesori bilik mandi anda di dalamnya.


Sekarang, kerana kebanyakan cermin bilik mandi dilengkapi dengan lampu yang melekat pada mereka, kita boleh beralih kepada fungsi mereka dan bukannya hanya penampilan mereka apabila kita cuba untuk mendapatkan kesan yang terbaik ringan. Majoriti cermin mempunyai tombol yang boleh anda kendalikan untuk menukar pencahayaan di bilik mandi. Ini bermakna bahawa anda juga harus dapat mencari tombol yang akan menjadikan cermin anda menjadi sejenis lampu ringan. Cermin bilik mandi dengan lampu LED adalah jenis terbaik untuk ini. Terdapat banyak jenis yang ada, tetapi lampu LED bukan sahaja sangat mudah dipasang, mereka juga sangat terang.


Seperti yang dinyatakan di atas, i-light adalah satu jenis cermin bilik mandi LED yang sangat popular di kalangan orang ramai. I-light berfungsi dengan bertindak balas terhadap haba badan orang yang duduk di hadapannya dan mengeluarkan lampu LED infurasi yang menerangi badan. Ini menjadikannya sempurna untuk bilik mandi di mana anda tidak mahu menghidupkan mana-mana lampu lain di dalam bilik. Satu lagi perkara yang hebat tentang i-lights adalah bahawa mereka sangat tenang. Tidak perlu mana-mana peminat atau motor elektrik biasa untuk dijalankan - hanya pasang masuk.


Sekarang, jika anda tidak suka idea mempunyai i-light yang dipasang pada cermin bilik mandi anda, terdapat juga jenis lain yang tersedia. Sebagai contoh, terdapat bi-focals, yang kelihatan seperti cermin biasa, tetapi cahaya itu mengeluarkan dari belakang objek yang ditujukan kepadanya. Akhirnya, terdapat cermin frosted yang, seperti namanya, mempunyai kot frosted nipis pada seluruh cermin; ini mencerminkan cahaya kembali ke cermin dan mewujudkan ilusi kawasan yang lebih gelap di bawahnya.