Ciri-ciri Lensa Optik LED

- Apr 18, 2018-

1. Kanta optik LED boleh mengumpul lebih daripada 90% cahaya yang dipancarkan oleh LED, dan kadar penembusan adalah 93% apabila ketebalan 3mm.

2. boleh dilengkapi dengan pelbagai kuasa tinggi LED, tempat yang sangat seragam, tidak ada cahaya yang sesat dan astigmatik, tidak ada lubang hitam, tidak ada bayang-bayang atau kawasan gelap, kadar pemanfaatan ringan dan transmisi cahaya yang tinggi, sesuai untuk pencahayaan cahaya sudut kecil .

Penggunaan UV menyembuhkan dalam industri optik

1. Pemasangan unsur optik (kumpulan lensa, prisma, pemasangan enjin optik).

2, pemasangan imej dan instrumen (mikroskop, endoskop, instrumen inframerah, alat penglihatan malam, siasatan, dan lain-lain).

Kelebihan lensa LED optik UV pengawetan mesin:

1, peralatan pengawetan LED tidak menghasilkan haba, tidak rapuh, dan tidak mengandungi raksa.

2, menjimatkan penggunaan tenaga dan sangat mengurangkan pelepasan CO2.

3, pengawetan UV boleh dibuka atau ditutup dengan serta-merta, tanpa perlu memanas dan menyejukkan masa mod lampu UV, dan kecekapan operasi ditingkatkan.

4. Oleh kerana peranti sinaran ultraviolet dan peralatan yang berkaitan sangat padat, tidak perlu untuk jenis bekas ruang pemasangan mekanikal dan pembinaan saluran paip yang besar. Ia mudah untuk ditubuhkan, kurang pelaburan dan kos penyelenggaraan yang rendah.

5, kecekapan bercahaya adalah lebih tinggi, penggunaan kuasa sangat kecil, dan hayat perkhidmatan sehingga 20000 jam.

6, kepala penyinaran kanta optik LED dikawal oleh CPU komputer. Ia boleh memilih operasi kawalan manual atau automatik mengikut keperluan sebenar, dan menetapkan masa yang diperlukan untuk penyinaran cahaya dengan sendirinya.