Pengetahuan Pengetahuan Daripada Lensa LED Kuasa Tinggi

- Apr 18, 2018-

Kuasa tinggi LED kanta / cermin reflektif digunakan terutamanya untuk menumpukan dan membimbing cahaya produk kuasa tinggi LED lampu sumber kuasa tinggi. Kanta LED berkuasa tinggi merekabentuk lengkung pengedaran cahaya mengikut sudut cahaya ejekan LED yang berbeza. Dengan meningkatkan pantulan optik, mengurangkan kehilangan cahaya dan meningkatkan kesan cahaya, set lensa aspherik optik ditetapkan. Seterusnya, kami akan memberi tumpuan kepada dua kepekatan kanta LED bahan PMMA. Dua lensa dan LED adalah dua objek yang berasingan, tetapi ia tidak dapat dipisahkan apabila digunakan. 1, satu lensa.

(1) kanta utama secara langsung dibungkus (atau terpaku) pada pendakap cip LED, dan menjadi keseluruhan dengan LED. Kedua-dua bahan kanta kebanyakannya PMMA atau kaca.

(2) cip LED (cip) adalah 360 darjah oleh teori, tetapi sebenarnya cip itu tetap dan dikemas dalam pendakap LED, jadi sudut pendikit maksimum cip adalah 180 darjah, dan cip juga mempunyai cahaya yang sesat, supaya semua cahaya cip dapat dikumpulkan secara berkesan oleh satu kanta dan boleh diperolehi sebagai 160, 140, 120 darjah. Sudut cahaya dari 90 darjah atau bahkan 60 darjah (keperluan yang berbeza);

(3) satu kanta digunakan untuk PMMA atau silika gel.