Kehilangan Cahaya Lensa LED

- Apr 18, 2018-

Sebagai sumber pencahayaan generasi keempat, LED adalah kunci untuk mencapai pencahayaan yang cekap dan mencerahkan cahaya. Jurnal autoritatif bidang fotoelektrik antarabangsa percaya bahawa para penyelidik telah merancang dua jenis lensa kolimasi LED tanpa pengimejan dengan kaedah yang mudah dan cepat, yang sama sekali berbeza dari kaedah reka bentuk perisian iteratif kompleks yang biasa digunakan dalam reka bentuk optik LED yang sedia ada.

Ia adalah untuk melengkapkan keseluruhan kanta berbilang dengan suntikan lensa tunggal, yang boleh direka bentuk menjadi 3 dan 1, 5, 1 atau bahkan berpuluh-puluh modul lensa mengikut keperluan yang berbeza. Reka bentuk ini berkesan menjimatkan kos pengeluaran, menyedari konsistensi kualiti produk, menjimatkan ruang lampu dan lampu, dan lebih mudah untuk merealisasikan kuasa tinggi dan sebagainya.

Kehilangan cahaya 1. cermin gelembung dan kanta dalam kehilangan cahaya harus memenuhi keperluan standard pengedaran cahaya, dan transmisi shell, lensa dan kehilangan cahaya limpahan juga harus dipertimbangkan. Kuasa tinggi lampu gelembung atau pencahayaan biasa perlu menyebarkan rasuk selari dengan lensa untuk memenuhi keperluan piawai. Untuk menjadikan kesan optik lebih munasabah, tujuan merancang penutup lampu hendaklah dibahagikan kepada unit-unit kecil segi empat tepat.